NEW-BUILD PROJECT SCHÖNFELS

Lodged ingeniously into the incline, these four buildings ranging from two to three storeys attract immediate attention with their distinctive architecture. Between them, they comprise ten apartments of varying sizes, all with the advantage of a unique outlook onto Lake Zurich and the distant alpine ranges of the Glarus.

The four separate elements blend harmoniously with their surroundings in terms of volume and general proportions. The unequivocal, contemporary architectural language and uniform bricktile cladding present a clear and cohesive visual concept which, viewed in juxtaposition with the existing Villa Schönfels, combine to form an impressive overall ensemble.

Every one of the spacious, terraced units boasts an extra-high oriel window in the form of a two-storey corner bay that links the levels and makes a real feature of the spectacular views.
Inside, the well-proportioned, open living and dining areas are also arranged towards the lake. Floor-to-ceiling window fronts and the immediately adjoining terraces further enhance the feeling of expansiveness. The more intimate bedroom spaces are placed towards the slope-facing side of the apartment, but also enjoy the benefit of appealing views across open spaces.

The penthouse units of the two upper buildings have the added bonus of amazing roof terraces with their own swimming pools.